Wijziging bestuur

Na vele toegewijde jaren heeft bestuurslid Dick Kaas besloten om zijn functie binnen het bestuur neer te leggen. Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn onschatbare bijdrage en toewijding gedurende zijn tijd bij Breedband Loosdrecht. Dick heeft aan de basis gestaan van het project om glasvezel in Oud Loosdrecht te realiseren.

Als gevolg van deze verandering willen wij graag aankondigen dat het huidige bestuur wordt gevormd door de volgende personen:
Martin Bosma: Penningmeester
Rob de Bruijn: Secretaris, Technisch bestuurslid
Jasper Blom: Voorzitter

KPN vanaf nu beschikbaar

Het is al een tijd rustig geweest vanuit onze kant. Stilte betekent niet dat we stil hebben gezeten. Achter de schermen zijn we bijna 2 jaar bezig geweest om KPN op ons glasvezelnetwerk te krijgen. Dit is geeffectueerd per december 2023. We zijn erg ook zeer verheugd dat gelijk de eerste 10 bewoners in Oud-Loosdrecht zijn aangesloten via KPN. Veel belangrijker om te melden is dat nu ook nieuwe bewoners kunnen zien dat wij glasvezel aanbieden in Oud-Loosdrecht op het moment dat ze hun postcode en huisnummer invoeren op verschillende websites. Het gevolg hiervan is dat niet alleen KPN glasvezel levert, maar ook tal van andere providers, zoals: ODIDO, online.nl, Budget Alles in1, Youfone, Feedom etc. Naast de bestaande providers Plinq en Fiber. Ook zijn er nu meerdere zakelijke aanbieders actief. Goed nieuws dus.

Obligaties voor ons tweede 5-jarenplan

Breedband Loosdrecht realiseerde begin 2017  haar eerste glasvezelaansluiting in Oud-Loosdrecht. Dat betekent dat de eerste 5 jaren er op zitten. We hebben in die tijd niet stilgezeten en veel woningen aangesloten. Na 5 jaar tijd voor een feestje en nadenken over activiteiten voor de volgende 5 jaar.

Nog niet alle woningen zijn aangesloten. Daarom hebben we een business case voor die komende 5 jaar opgesteld waarin we het aantal aansluitingen verder willen uitbreiden. We verwachten namelijk dat de behoefte aan snel en betrouwbaar internet door de omstandigheden (Covid, thuiswerken, levering door KPN) de komende jaren alleen maar groter zal worden.

In de plannen is opgenomen dat we het Oppad aansluiten en een “veegactie” langs de Oudloosdrechtsedijk gaan uitvoeren. Ook kijken we, vanwege het enthousiasme van bewoners aan de Horndijk of het financieel haalbaar is om ook deze bewoners aan te sluiten.

Om voor die investeringen voor dit lokale initiatief voor en door Loosdrechters het benodigde geld te krijgen geven we obligaties uit .  Meer daarover kunt u lezen op de pagina financiering.

1-1-2022

Glasvezel in Nieuw Loosdrecht

Er komt glas.

In  maart 2022 wordt gestart met de aanleg van glasvezel in Nieuw Loosdrecht. Dat gaat gebeuren door KPN. Zij hebben inmiddels contact hierover gehad met een aantal personen in het dorp. Als Breedband Loosdrecht hebben we daarom moeten besluiten om niet zelf aan te leggen. Voor ons zou aanleg onrendabel worden. Met spijt in ons hart hebben we dat besluit moeten nemen. Ons doel, snel internet, wordt daarmee wel bereikt. KPN heeft  aangegeven een ‘open netwerk voor providers’ te willen bieden. We denken dat onze inspanningen er mede toe hebben bijgedragen dat KPN aanleg in Loosdrecht naar voren heeft gehaald.

We wensen alle inwoners van Nieuw Loosdrecht straks veel succes met hun snelle internet verbinding.

Oud-Loosdrecht

In Oud-Loosdrecht gaan we ook door. Begin 2022 gaat KPN diensten aanbieden via de glasvezel van Breedband Loosdrecht. Dat geeft ook een nieuwe impuls om woningen zonder glasvezel alsnog aan te sluiten. Binnenkort komt daar meer informatie over.

Loosdrecht, 23 november 2021.

Oppad op Glasvezel?

De kans is groot dat de bewoners van het Oppad begin volgend jaar ook glasvezel hebben.

In september en begin oktober zijn medewerkers van Breedband Loosdrecht bij alle woningen aan het Oppad langsgegaan om de behoefte aan snel internet (met glasvezel) te inventariseren. Niet alle bewoners hebben we kunnen bereiken maar van degenen die thuis waren hebben we nuttige informatie gekregen. Met de informatie over het gebruik van de huidige Telecom providers, Ziggo (coax) en KPN(ADSL) hebben we een goed beeld van het gebruik gekregen. Ook van de woningbouwvereniging hebben we groen licht gekregen.

Met die informatie hebben we nagegaan of het financieel verantwoord is om alle woningen op glasvezel aan te sluiten. We schatten in van wel. We zijn nu offertes aan het beoordelen en bezig de financiering te regelen. Als dat rond is gaat de aannemer aan de slag en kunnen de bewoners van het Oppad binnenkort ook genieten van snel internet.

Contactdag 5 juni

Zaterdag 5 juni presenteerden Breedband Loosdrecht en de glasvezel providers Plinq en Fiber zich op het parkeerterrein aan de Vuntuslaan.

Het doel was om ervaringen te horen van de klanten over de dienstverlening en om informatie te geven aan inwoners die nog geen glasvezel hebben. Veel vragen hadden betrekking op de ontvangst via WiFi.

Of het toeval was of niet maar in de opvolgende week kregen we een aantal extra verzoeken om nieuwe aansluitingen op het Loosdrechtse glasvezelnet.

Onder de belangstellenden werd een AVM WiFi repeater verloot. Binnenkort horen we de ervaringen.

Vanwege het succes komt er op zaterdag 26 juni ook een bijeenkomst in Nieuw Loosdrecht.

Een impressie van de dag is te vinden op de volgende link https://youtu.be/7_GqlfkWkiY

Meet en Greet

Zaterdag 5 juni organiseren Breedband Loosdrecht en de providers PLINQ en Fiber een service en adviesdag voor alle inwoners in Loosdrecht.

Tussen 10.00 uur en 14.00 uur zijn we aanwezig op het parkeerterrein aan de Vuntuslaan. PLINQ en Fiber horen graag van hun klanten hoe ze de diensten waarderen. Ook kan iedereen er terecht met vragen over WiFi, Formule 1, Netflix en het aanbod van internet met een upload en download tot 1000 Mbps. Zij zullen ook laten zien dat ze een zeer concurrerende aanbieding hebben t.o.v. KPN en Ziggo.

Breedband Loosdrecht kan u alles vertellen over de aansluiting van uw woning of bedrijf op glasvezel. We informeren u ook graag over onze toekomstplannen in Loosdrecht. Daarvoor zoeken we nog inwoners om ons bij te helpen. Bijvoorbeeld contact met (nieuwe) abonnees maar ook op technisch gebied.

Samen kunnen we antwoord geven op (bijna) alle vragen die u heeft over een glasvezel aansluiting. Dat kan over een bestaande aansluiting maar ook als u een nieuwe aansluiting wilt.

We starten op deze dag ook met de vraagbundeling van het Oppad. Bij voldoende aanmeldingen gaan we daar dit najaar aan de slag.

Bij deze ontmoeting nemen we de Corona maatregelen in acht. De koffie staat natuurlijk voor u klaar en  elke bezoeker krijgt een leuke attentie voor thuis mee.

Rob lost het op

Breedband Loosdrecht loste 10 mei een lastig probleem op voor een klant. De klant gaf aan dat hij een 1Gbps abonnement had maar slechts 500Mbps kreeg. De service provider garandeerde dat de klant echt 1Gbps kreeg. Dat probleem was een kolfje naar Rob’s hand. Hij dook er in en wat bleek? De klant gebruikte een eigen modem en daar bleek, nadat Rob voorgesteld had dit te controleren, een instelling  niet goed van te staan. Daarna werkte alles zoals het moest.

Heb je ook een probleem wat niet op te lossen is door de provider? Geef het door. 035- 203 10 65.

Zo snel?

Ja! binnen 3 dagen aangesloten met een snelheid van 500/500Mbps.

Maandagavond 29 maart mailt de bewoner van een woonschip of ze kan worden aangesloten op glasvezel. Donderdagmiddag 1 april werkt de aansluiting. Met Pasen hebben ze ruim voldoende capaciteit over de glasvezel van Breedband Loosdrecht.

We hebben het samen voor elkaar. Dinsdagochtend wordt het abonnement afgesloten. Fiber stuurt op dinsdag het Wifimodem op naar de klant. Dat is er woensdag. Op donderdag willen we de aansluiting rondmaken. Er blijkt een probleem. De standaard woonbootkabel is te kort. Er moet en nieuwe kabel aangelegd. We bellen een van de bedrijven die voor ons glasvezel leveren. Ze sturen diezelfde middags nog een monteur. Eind van de middag werkt het.

De bewoner is dolblij. En ook wij van Breedband Loosdrecht kicken op deze doorlooptijd.Dank daarvoor ook aan Fiber en RIT bv.

Natuurlijk gaat het niet altijd zo snel. Standaard handelt de provider alles met de klant af en kost het meer tijd. Maar we hebben wel laten zien dat het als het nodig is zo snel kan. Ook iets voor u?

Glasvezel in Nieuw Loosdrecht

Breedband Loosdrecht is gestart  met een actie voor aanleg van glasvezel langs de Nieuw Loosdrechtsedijk.
Enkele Loosdrechters in hart en nieren hebben al aangeboden de aanleg te financieren.
Als eerste actie kregen alle bewoners van de Dijk  dit weekend een allereerste informatiebrief in de bus.
Een aantal bewoners hebben zich daarop  al direct aangemeld.
Als voldoende bewoners / bedrijven meedoen dan gaat nog voor de zomervakantie de schop de grond in.
Meer informatie kunt u krijgen via vragen@breedbandloosdrecht.nl  of bel 035-2031065 met Wim Steman.
What do you want to do ?

New mail

Loosdrecht, 02-02-2021
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail