Nieuw-Loosdrecht

Een aantal enthousiastelingen uit Nieuw-Loosdrecht, ondersteunt door Breedband Loosdrecht, gaat de Nieuw-Loosdrechtsedijk tussen rotonde en Sijpekerk van glasvezel voorzien. Na Oud-Loosdrecht willen we, juist in deze tijd van thuiswerken, de inwoners van Nieuw-Loosdrecht de mogelijkheden van snel internet aanbieden.

Breedband Loosdrecht is een professionele vrijwilligers organisatie. We vragen u mee te doen want we kunnen alleen resultaat boeken als u allemaal meedoet en gebruik gaat maken van het glasvezelnet.

Wij zorgen voor financiën en een aannemer; u neemt een abonnement en dan hebben we rond de zomer de eerste aansluitingen geregeld.

Hoe gaan we te werk?

 • Er is eerst een plan gemaakt waarin is aangegeven hoe we in heel Nieuw-Loosdrecht glasvezel gaan aanleggen; te beginnen langs de Nieuw-Loosdrechtsedijk. We starten nu met de eerste fase.
 • Een aantal bewoners van de Nieuw-Loosdrechtsedijk willen als Loosdrechter fors investeren in die aanleg in het eigen dorp
 • We vragen u, als bewoner van de Nieuw-Loosdrechtsedijk, om ook mee te doen. Klik op het aanmeldformulier, vul het in en stuur het naar de adressen onderaan op het formulier.
 • Als u ook betrokken bent bij uw dorp dan kunnen wij nog voor de zomer de eerste aansluitingen realiseren

Begin februari hebben alle bewoners van de Nieuw-Loosdrechtsedijk de eerste nieuwsbrief ontvangen. Ook in de Nieuwsster werd de aankondiging gedaan. Meteen kwamen de reacties en al een aantal inschrijvingen binnen. We zitten met beperkingen van de Covid epidemie maar rekenen er op dat de inwoners, ook zonder dat we langs de deur gaan, ons weten te vinden.

Hoe gaan we verder:

 • De bewoners van de Dijk krijgen regelmatig een nieuwsbrief
 • We organiseren een aantal video calls waarbij bewoners hun vragen kunnen stellen
 • in het dorp gaan we bekendmaken dat we aan de slag willen.
 • Via (social) media houden we u op de hoogte
 • …. en nog veel meer maar dat hoort u als het zover is.

Omdat we zitten met de beperkingen van Covid vragen we u om ook mee te helpen. Vraag uw buren, familie en kennissen om mee te doen met dit Loosdrechts initiatief.

Elders op deze site is meer informatie over Breedband Loosdrecht en de providers Plinq, Teleplaza, Hollands Glas en Fiber te vinden. (kijk even in het hoofdmenu)

U kunt ons ook per mail vragen stellen (vragen@breedbandloosdrecht.nl) of telefonisch aan:

(035) 203 10 65

Doet u ook mee? Klik dan op het aanmeldformulier, vul het in en stuur het naar de adressen onderaan op het formulier.

Kunt u de folders die bezorgd zijn niet meer vinden? Hieronder in pdf de folders en verwijzingen naar de websites
 1. Plinq: URL: Plinq. folder Plinq
 2. Fiber:URL: fiber.  folder Fiber
 3. Hollands Glas URL: Hollands Glas. folder Hollands Glas