Blog

Glasvezel op de boot

Breedband Loosdrecht regelt ook aansluitingen voor glasvezel op de boot. Op elke gewenste aanlegplaats wordt de glasvezel in een kastje afgemonteerd en met een flexibele kabel in de boot gebracht. De zogenaamde woonbootpaal is het resultaat van de denkkracht van de aannemer die glasvezel in Loosdrecht aanlegt en enkele vrijwilligers. Het resultaat is verbluffend simpel.

Op de walkant wordt een roestvrij stalen frame gemonteerd, gemaakt door een lokale ondernemer. Hierop wordt in een waterdichte lasdoos de glasvezelkabel afgemonteerd. Als een woonschip internet, telefoon of TV wil hebben volstaat het om een verlengkabel op deze lasdoos aan te sluiten en kan men binnen een WiFi router enz. aansluiten. Daardoor is er buiten de boot geen elektronica en stroom nodig. Een verademing voor bewoners die vanaf nu van HD TV en zeer snel internet kunnen genieten in plaats van trage en slechte verbindingen tot nu toe.

Inmiddels hebben lokale ondernemers het idee alweer verbeterd door extra voorzieningen waardoor de glasvezel beter beschermd wordt. Meerdere jachthavens in Loosdrecht zijn al van deze aansluitmogelijkheden voorzien.

Meer informatie is te krijgen via info@beedbandloosdrecht.nl